Overholder dit byggeri alle reglerne?

Byggeri af enhver form kræver meget forberedelse og papirarbejde. Det er næsten uanset om der skal bygges et cykelstativ eller en ny kontorbygning. Derfor er det en rigtig god idé at have helt styr på reglerne, før I kaster jer ud i et byggeri. På den måde kan I spare både tid og penge, hvilket i sidste ender tillader jer at bruge jeres ressourcer på andre, vigtigere ting. I denne korte oversigt kan du få tips og gode råd til at få helt styr på de mange regler vedrørende et nyt byggeri.

Miljøpåvirkning

Du kan med fordel udregn LCA (Life Cycle Assessment). Det er en måde at få overblik over miljøpåvirkningen dit byggeri, fra fremstilling af materialer til selve kontraktionen af bygningen. Dette er vigtigt, at der er specielle krav indenfor den tilladte miljøpåvirkning i dit lokalområde. Med en LCA-beregning, kan du hurtigt se om der er steder og processer, som skal forbedres. Det kan der ofte spares penge på.

Undgå dyre forsinkelser og ændringer

Det er vigtigt, at der er styr på reglerne, inden I kommer for godt i gang med byggeriet. Det kan nemlig resultere i dyre forsinkelser og ændringer, hvis der er begået fejl i forhold til reglerne. Afhængig af alvorligheden kan det nemlig ske, at byggeriet skal stoppes, indtil der er taget hånd om problemet. Det koster penge og stjæler tid fra andre vigtige projekter, som I måske også gerne vil gennemføre.

Få hjælp fra kompetente eksperter

Det er altid en god idé at søge hjælp fra eksperter, især hvis I ikke selv har meget teknisk eller juridisk erfaring indenfor byggeri. Som udgangspunkt er det altid bedre at rådføre sig med en ekspert for meget end en ekspert for lidt. På den måde kan I være sikre på, at I har god rygdækning i forhold til regler og tilladelser vedrørende byggeriet.