Lampen – den oversete møbelperle

Når man flytter hjemmefra første gang, begynder drømmene. Allerede inden man er flyttet ind, har man indrettet det nye hjem tusinde gange inde i hovedet. Hvilke stole, borde, skabe og hylder skal der pynte hjemmet? 

 

Sjældent tænker man lamperne ind i indretningen, før man står nede i Ikea, og det går op for én, at der selvfølgelig skal noget lys til. Men møbel budgettet er brugt, og tilbage er der kun råd til en tarvelig sag i rispapir og bøjet ståltråd. 

 

En fryd for øjet

Blandt de klassiske, store møbeldesignere, var det også, kun få der kastede sig seriøst over lampen, hvor Poul Henningsen står som den moderne lampes fader. Men det er en klar fejl. Lampen er nemlig det ’møbel’, der binder hele hjemmet sammen. 

 

De bedste lamper er skulpturelt smukke at se på, og tjener derfor både formål som brugskunst og belysning. I tilfældet med pendler sidder lampen som den lysende prik over, det i der er spisestuen. 

 

Betydning for helbredet

En god lampe bør også være mere end bare smuk at se på. En rigtig god lampe sigter nemlig efter at kaste lys på en sådan måde, at dine øjne skånes mest muligt. 

 

De fleste kender nok følelsen af at side ved et middagsbord, hvor man holder øjenkontakt med en skarp elpære. I nogle tilfælde kan problemet løses ved at hæve eller sænke lampen, men vi er jo desværre bygget forskelligt. Derfor kan problemet kun rigtigt undgås ved at anskaffe en lampe med, skærme der dækker for pæren. 

 

En dårlig lyskilde vil have dårlig påvirkning på dine øjne på sigt. Hvis lyset ikke er optimalt, skal dine øjne konstant arbejde for at tilvænne sig de krævende forhold. 

 

Alle bør derfor smutte forbi en Dyberg Larsen forhandler for at få en kvalitetslampe til en ordentlig pris.