Gulvrenovering: Få de bedste tips til valg af det perfekte gulv

Det kan være en forholdsvis stor opgave at skulle udvælge det helt perfekte gulv til din bolig. Du skal gøre dig nogle overvejelser om både holdbarhed, æstetik, vedligeholdelse og budget. Netop derfor har vi herunder opridset tre gode råd, som kan gøre dig klogere på udvælgelsen af gulvtype.

Det praktiske råd: Hvor meget skal dit gulv holde til?

Før køb af gulv, så bør du gøre dig nogle overvejelser omkring gulvets holdbarhed. Det er nemlig vigtigt at udvælge et gulv, som kan modstå den slitage, som det vil blive udsat for i dagligdagen. Her kan det hjælpe at vælge et gulv af høj kvalitet og slidstyrke, som giver en lang levetid.

Sildebensgulv er velkendt for at være både holdbart og slidstærkt, da det er fremstillet af hårde træsorter. Det er også muligt at øge gulvets holdbarhed ved at oliere eller lakere det, hvilket vil beskytte træet yderligere mod slid og ridser.

Det æstetiske råd: Hvilke udtryk skal dit gulv give til hjemmet?

Dit gulv bør matche den resterende indretning i hjemmet, hvis du ønsker at skabe et smukt helhedsudtryk. Hvis du er til det traditionelle og tidløse udtryk, så kan det være en idé at gå efter det smukke sildebensgulv, som giver et karakteristisk udseende til dit hjem. Det flotte mønster giver en visuel dybde til rummet og kan give en følelse af at rummet er større end det egentlig er.

Det fornuftige råd: Hvilket tilbud af gulv kan du finde frem til?

Budgettet er naturligvis ikke ligegyldigt, når der skal udvælges et nyt gulv. Det er mange forskellige gulvtyper og materialer at vælge imellem og derved kan priserne variere meget. Men det kan betale sig at udvælge et gulv af høj kvalitet, så du kan få glæde af dit nye gulv mange år fremadrettet.